De 41ste KBC Nacht zal definitief plaatsvinden op 6 september. De meeting, die oorspronkelijk gepland stond op 4 juli, verwelkomt twee dagen na de AG Memorial Van Damme de Belgische top in het stadion De Veen in Heusden-Zolder. De Belgen kunnen er op internationale uitdagers rekenen. Van toeschouwers is er door de coronamaatregelen geen sprake op de KBC Nacht.

Aanvankelijk stond de 41ste editie van de KBC Nacht geprogrammeerd op zaterdag 4 juli, maar de coronacrisis maakte het onmogelijk om in die periode de meeting te laten plaatsvinden. Op zondag 6 september is het wel mogelijk om de KBC Nacht te organiseren, weliswaar zonder publiek. “Veiligheid staat absoluut centraal”, beklemtoont meetingdirecteur Marc Corstjens. “Wij volgen de evolutie rond COVID-19 op de voet op en nemen met onze organisatie nauwgezet de geldende maatregelen van de diverse overheden en de protocols vanuit de atletiekfederatie in acht.”

“Extrasportief wordt het dit jaar dus een bijzondere KBC Nacht, maar op sportief vlak willen we de meeting in zijn originele succesvolle vorm behouden, met een uitgebalanceerd hoofd- en naprogramma en jeugdwedstrijden in het voorprogramma”, voegt Corstjens, de voormalige Belgische recordhouder op de mijl, toe. “Het hoofdprogramma, dat in de late namiddag en vooravond zal plaatsvinden, wordt traditiegetrouw opgebouwd rond de beste Belgische atleten. Zij zullen zich ook dit jaar kunnen meten met een sterk internationaal deelnemersveld.”

Sponsor KBC blijft de meeting trouw en de KBC Nacht kan ook rekenen op de volwaardige ondersteuning van Sport Vlaanderen en de gemeente Heusden-Zolder. “Wij zijn blij dat de KBC Nacht volgende maand kan plaatsvinden, ook in dit door de coronacrisis erg moeilijke jaar”, zegt burgemeester Mario Borremans. “De gemeente Heusden-Zolder zal de organisatie van dit traditierijke topsportgebeuren ten volle ondersteunen.”

Paulien Couckuyt: ‘KBC Nacht is een klassieker’

Paulien Couckuyt – Foto: Getty Images for European Athletics

Uiteraard kijken ook de atleten zelf uit naar 6 september. Zij willen na de moeilijke voorbije maanden het beste van zichzelf geven. “De KBC Nacht is een klassieker op de kalender. Ik ben blij dat de meeting dan toch kan doorgaan dit jaar”, klinkt het bij Paulien Couckuyt, de Europees beloftekampioene op de 400 meter horden. Ook Elise Vanderelst maakt haar opwachting. “Ik verheug me er op in Heusden-Zolder te mogen lopen en droom ervan het Belgisch record op de 1500 meter te breken. Dat zou dit bijzondere jaar helemaal onvergetelijk maken”.

Elliot Crestan gaf eerder al aan te willen pieken op de KBC Nacht. Net zoals Crestan hoopt hordeloper Michael Obasuyi scherp aan de start staan op 6 september.  “Ik ben heel hard blijven trainen en hoop in Heusden-Zolder het beste van mezelf te laten zien”, aldus Obasuyi.

HOOFDPROGRAMMA KBC NACHT – ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020

16:55     100m vrouwen

17:00     Hoogspringen vrouwen

17:00     1500m vrouwen

17:07     800m mannen B

17:13     800m vrouwen

17:24     110m horden mannen

17:33     100m horden vrouwen

17:40     200m mannen

17:47     300m vrouwen

17:55     400m mannen

18:02     1500m mannen B

18:09     1500m mannen

18:15     Speerwerpen mannen

18:23     400m horden vrouwen

18:30     800m  mannen

18:40     5000m  mannen A

19:00     5000m  mannen B

20:00     5000m mannen C