Bram Ghuys heeft gisteren vertrouwen opgedaan op het Hoogspringgala in Zoetermeer. Nadat de atleet van Atletiek Vlaanderen eerder dit outdoorseizoen niet meteen het goeie ritme vond, knoopte hij opnieuw aan met zijn topvorm. Met een hoogte van 2m23 eindigde hij als vierde.

Voor Bram Ghuys staat deze zomer in het teken van het EK in Amsterdam. Nadat hij deze winter meermaals mooie dingen liet zien met een nieuw indoorrecord van 2m23 tot gevolg, startte hij met veel goeie moed aan het outdoorseizoen. Om zich te plaatsen voor het EK in Amsterdam moet Ghuys nog drie centimeter hoger springen, en dat bleek geen eenvoudige opgave. De eerste wedstrijden verliepen moeizaam, en de hoogspringer voerde ook een trainerswissel door. Voortaan traint hij bij Stefaan Vanderstichelen, en na enkele matige wedstrijden heeft hij opnieuw het goeie ritme te pakken. Gisteren ging hij in het Nederlandse Zoetermeer bij zijn derde poging over 2m23, en probeerde hij het ook driemaal op EK-kwalificatiehoogte (2m26). Dat bleek nog net iets te hoog, maar desalniettemin trok hij met een positief gevoel huiswaarts. Komende zondag krijgt Bram Ghuys op het Belgisch kampioenschap een laatste kans om zich te plaatsen voor het EK in Amsterdam. “Ik ga vóór zondag geen bijkomende wedstrijd zoeken en mezelf geen druk opleggen”, vertelt Ghuys op de Atletiek Vlaanderen-site. “Gewoon mijn sprongen afleveren. Dan moet het voor mekaar komen.”