Isaac Kimeli zorgde voor één van de vele sterke prestaties op de Putbosmeeting in Oordegem op zaterdagmiddag. De OEH-atleet, nochtans vooral sterk op de iets langere nummers, bleef op de 800m onder de B-limiet (voor U24) voor het EK. Eerder lukte hij al de limiet op de 1500m.

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

In een razendsnelle reeks was het aanvankelijk vooral Aaron Botterman die de ambitie toonde om het internationaal geweld te volgen. Isaac Kimeli startte zijn wedstrijd wat meer behouden, maar dat zag de pupil van Tim Moriau beloond in de slotfase. Kimeli werd 5e en eerste Belg in 1’46″93. Hij bleef daarmee ruim onder de U24-limiet van 1’47″60 voor het EK in Amsterdam. Botterman zou finishen in 1’47″66, kort gevolgd door West-Vlaming Aurèle Vandeputte (1’47″94).

Tweede keer onder EK-limiet

Eerder dit seizoen lukte Isaac Kimeli al de EK-limiet op de 1500m. Met 3’38″89 staat hij daar echter pas als derde Belg op de jaarranglijsten. Neo-Belg Peter Callahan (3’37″87) en Ismael Debjani (3’38″07) waren al sneller op de metrische mijl. Gezien ook Pieter-Jan Hannes zich dit seizoen nog niet toonde op dat nummer, lijken de selectiekansen voor Kimeli – met zijn huidige seizoensbeste – dus eerder miniem op die 1500m.

Bekijk de uitslagen hier.

Er vielen nog enkele internationale limieten te noteren in Oordegem. Onder meer Chloë Beaucarne mocht juichen met een ticket voor het WK voor junioren. Meer daarover hier.