Komend weekend staat in Oordegem de IFAM gepland. Met zo’n 2500 aanmeldingen breekt de organisatie opnieuw alle records. Onder de vele deelnemers wil ook Tim Rummens het goed doen. De hordeloper komt terug na een periode vol blessureleed, maar deed vertrouwen op op het Vlaams Kampioenschap. “Ik verwacht een goede tijd op de IFAM. Ik zou graag onder de 51 seconden willen lopen.”

Foto: Florent Caelen
Foto: Florent Caelen

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn zomerseizoen is door verschillende hamstringblessures nog maar net begonnen. Ik heb op een training tijdens het WK indoor mijn rechter hamstring gescheurd en tijdens de trainingsstage in Tenerife heb ik een pees van mijn linker hamstring overbelast. Daar zit nog steeds wat vocht rond. Hierdoor lig ik al sinds midden maart in de lappenmand. In de week voor het Vlaams ging het wel wat beter en heb ik al enkele trainingen kunnen afwerken. Maar de tijd dringt voor selectie van het EK en dus hadden we besloten om niet langer te wachten met wedstrijden en heb ik aan het Vlaams meegedaan. Dat is verrassend goed verlopen, tweede plaats met 52″02.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is altijd al een mooie wedstrijd geweest. Ik heb er twee jaar geleden bovendien mijn record gelopen (49″90). Het is een snelle piste en er zijn voldoende opwarmingsmogelijkheden. En niet onbelangrijk, er is heel veel tegenstand.”

Tim Rummens - Foto: Jasper Jacobs
Tim Rummens – Foto: Jasper Jacobs

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Vorig weekend op het Vlaams Kampioenschap was ik, door mijn blessureleed van de laatste periode, nog wat behouden gestart. Die wedstrijd was goed en heeft me vertrouwen gegeven. Ik verwacht een goede tijd op de IFAM. Ik zou graag onder de 51 seconden willen lopen.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Vier juni loop ik nog op het Nederlands Kampioenschap voor teams met mijn Nederlandse club HAAG atletiek. En dan rest er mij nog het Belgisch Kampioenschap. Hopelijk heb ik me tegen dan al geplaatst voor het EK.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.