Overmorgen is het al zover. Dan komt het kruim van de nationale en internationale atletiek opnieuw samen in Oordegem voor de IFAM atletiekmeeting. Soufiane Bouchikhi is een man die vaak in het buitenland verblijft en traint, maar voor de IFAM komt hij graag terug. Hij wil scoren op de sterk bezette 5000m.

Soufiane Bouchikhi - Foto: Erik Van Leeuwen
Soufiane Bouchikhi – Foto: Erik Van Leeuwen

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Tot nu toe heb ik boven mijn verwachtingen gepresteerd. Ik won op de interclub van een sterke Abdelhadi El Hachimi en amper drie dagen daarna liep ik opnieuw een redelijk goeie 5000m in Nijmegen (13’47). Ik merk zelf ook wel dat ik bij elke training sterker wordt.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM past eigenlijk perfect in mijn schema, al wordt dit pas mijn allereerste deelname aan de meeting. Ik merk dat dit één van de beste en sterkst bezette meetings van België aan het worden is en daar ben ik graag bij.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop gewoon op een goeie wedstrijd. Als ik zie dat ik na de finish er alles heb uitgehaald, dan zal ik absoluut tevreden zijn!”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Ik wil dit seizoen vooral terug gezond kunnen blijven en genieten van elke wedstrijd! We zien dan wel wat ervan komt.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.