Jonathan Borlée heeft naast loop- ook acteertalent. De ene helft van de Borlée-tweeling speelt namelijk in een sensibiliseringsfilmpje van de Nederlandse ngo War Child – op voortreffelijke wijze – de rol van Barack Obama.

In het filmpje zijn beelden te zien van kinderen in oorlogsgebieden, afgewisseld met shots van Jonathan Borlée die  de Amerikaanse president vertolkt. Het filmpje is een promovideo van de Nederlandse ngo War Child, wat hun laatste campagne “Billionsigns” moet promoten.

“Blijkbaar googelden ze Obama en tweelingbroers en kwamen bij ons terecht”, vertelt Jonahan Borlée hoe War Child tot bij hem kwam. “Ze zagen een zekere gelijkenis met de Amerikaanse president en bij mij nog wat meer dan bij Kevin. Als ik mijn gezicht kan lenen om te helpen, doe ik dat heel graag.”

Het doel van “Billonsigns” is dat mensen een foto van zichzelf uploaden waarop ze het V-teken (“peace-selfie”) maken, waarvoor sponsors één eurocent per foto betalen.

Intussen hebben Jacques, Dylan, Alizia, Rayanne en Ilian Borlée al hun foto gepost, net als collega-atleten Michael Bultheel, Julien Watrin en Robin Vanderbemden.

Bekijk de foto’s hier.