Deze winter vonden we Ine Hugaerts op bijna elk 400m-podium terug. Met de provinciale titel in Antwerpen, zilver op het Vlaams kampioenschap en goud op het beloftenkampioenschap, was ze veruit de meest constante loopster deze winter. Enkel op het BK maakte ze een misstapje. Wij polsten even hoe ze de winter beleefd heeft en hoe ze haar zomerseizoen ziet.

Ine, hoe kijk je terug op je winterseizoen?
Ik had toch op iets meer gehoopt deze winter. Een lage 55″ was de doelstelling vooraf, maar met mijn 55″43 mag ik uiteraard niet klagen, al zat er zeker meer in. Die 55″43 heb ik al redelijk vroeg op het seizoen gelopen en normaal kan ik tijdens het BK nog sneller. Maar het BK alle categorieën verliep niet zoals gewenst, het was mijn dagje niet.

Op dat BK werd enorm snel geopend. Ine ging eerst nog attent mee met latere winnares Nenah De Coninck en Justien Grillet, maar de terugval van deze twee dames bleek uiteindelijk kleiner dan die van Ine, die ook nog een sterk terugkomende Riet Vanfleteren over haar zag komen en zo net een medaille miste. Ine kijkt wel uit naar het zomerseizoen.

Vorig seizoen kon je een enorme stap voorwaarts maken, je verbeterde je van 55″78 naar 54″78. Kan je deze zomer nog eens zo’n sprong maken, denk je?
Onder de 54″ lopen zou super zijn, maar ik denk dat 54″3 iets realistischer is.

Zelf schrijft ze de grotere progressie toe aan het iets intensiever trainen en enkele zwakke punten die weggewerkt zijn. Maar er zit zeker nog progressiemarge op. Net als bij veel andere studenten is de combinatie met school niet altijd evident, zeker omdat ze een volledig programma opneemt. Ine plant zeker ook in de zomer op alle kampioenschappen mee te strijden voor het eremetaal.

En wat met het EK in Amsterdam?
Individueel is dat wel wat te hoog gegrepen denk ik, maar ik heb me wel geëngageerd voor de aflossingsploeg. De limiet is zeker een haalbare kaart! Maar dan zie ik mezelf eerder als reserve/B-ploeg.