Gentenaar en atleet van Atletiek Vlaanderen Bashir Abdi is donderdag naar Ethiopië afgereisd. Hij werkt er tot half april een hoogtestage af en wil eind april op de meeting van Stanford in de Verenigde Staten het WK-minimum 10.000m lopen.

Zoals eerder al werd gemeld, neemt Bashir niet deel aan het WK veldlopen van volgende week in Polen. “Bedoeling was na te gaan wat hij in een sterk internationaal deelnemersveld waard zou zijn. Maar hij is op dit moment niet in superconditie en zo is deelname aan het WK veldlopen geen meerwaarde in zijn ontwikkeling”, duidt trainer Peter Robbens.

Bashir Abdi werd vorige zomer nog 4de op het EK in Helsinki op de 10000m. In diezelfde finale werd Belgisch kampioen Koen Naert 11de, Mats Lunders finishte als 16de. - Foto: gva
Bashir Abdi werd vorige zomer nog 4de op het EK in Helsinki op de 10.000m. In diezelfde finale werd Belgisch kampioen Koen Naert 11de, Mats Lunders finishte als 16de. – Foto: gva

Na enkele medische check-ups is Bashir donderdag voor een hoogtestage naar Ethiopië afgereisd. “Hij zal er tot midden april trainen en dan de oversteek naar de Verenigde Staten maken. Het is de bedoeling dat hij zich op die meeting van Stanford op 28 april voor het WK 10.000m in Moskou plaatst. Daarna keert hij terug naar België.”

De limiet voor het WK in Moskou op de 10.000m bedraagt 28.04.51. Zijn persoonlijk record staat op 28.18.50. Een sterke prestatie op de Nacht van de Atletiek en de Memorial zijn de andere belangrijkste doelstellingen van Bashir zijn zomerseizoen.

Bron: Atletiek Vlaanderen