Afgelopen weekend mochten de cadetten en scholieren de Vlaamse titels verdelen. Morgen mogen ook de overige categorieën opdraven in de strijd om de Vlaamse titels alle categorieën. Hieronder vindt u een kort overzicht van wie er morgen voor spektakel kan zorgen in de Gentse Topsporthal.

Nenah De Coninck - Foto: Tomas Sisk
Nenah De Coninck – Foto: Tomas Sisk

Op de kortste afstand, de 60m, voeren Yannick Meyer van ACW en Ester Van Den Hende van ACME de ranglijsten aan. Meyer mag het grootste weerwerk van Pieter De Rycke van VOLH en Victor Hofmans van OLSE verwachten. Van Den Hende zal vooral moeten oppassen voor Sarah Rutjens van RCG en Orphée Depuydt van HAC. Op de 200m heeft de hierboven vernoemde Hofmans de beste tijd van dit seizoen staan bij de deelnemers, maar met Seppe Thys van ACME aan de start, zal Hofmans de Vlaamse titel niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Bij de vrouwen maakt Nenah De Coninck van KAAG haar opwachting op de baanronde. De Europese kampioene bij de junioren op de 400m horden zal hier vooral naar Laures Bauwens van RCG, de Vlaamse kampioene bij de scholieren, moeten kijken. Op de 400m wordt het naar alle waarschijnlijkheid een duel tussen Tim Rummens van DCLA en Vincent Vrijsen van AVT. Bij de vrouwen komt Justien Grillet van VS voor het eerst dit seizoen aan de start op de dubbele baanronde. Grillet zal een vette kluif hebben aan Ine Hugaerts van DUFF, die zich ongetwijfeld niet zomaar gewonnen zal geven.

Geen grote favorieten op de 800m en 1500m. Al zijn we vooral benieuwd naar de prestatie van Laurens Schockaert van LAT, die door het wegvallen van clubgenoot Jan Van Den Broeck, de snelste tijd achter zijn naam heeft staan. Ook kijken we uit naar Tim Van De Velde. De ongenaakbare scholier van DUFF komt aan de start van de 1500m, of hij op zoek gaat naar het Belgisch record van Raf Wyns valt af te wachten, aangezien Van De Velde zelf het tempowerk zal mogen verzorgen. Bij de vrouwen kan het op de 800m een mooie open wedstrijd worden met Sofie Lauwers van RAM, Jessie Raes van HAC en Yentl Vandenberghe van AVLO, allen goed voor een tijd van 2’16 dit seizoen.

Niels Pittomvils - Foto: Tomas Sisk
Niels Pittomvils – Foto: Tomas Sisk

Op de 60m horden maken bij de mannen heel wat grote namen deel uit van de startlijst. Specialisten van dienst zijn Dario De Borger van ROBA en Denis Hanjoul van DCLA. Ook tienkampers Niels Pittomvils van LOOI en Hans Van Alphen van VAC maken hun opwachting, dat doen beide heren eveneens in het polsstokspringen, waar ze meer kans maken op de Vlaamse titel. Bij de vrouwen in het polsstokspringen lijkt Elien De Vocht van AVZK dé favoriete, zeker omdat juniore Hanne De Baene van OB verstek moet geven. Op de 60m horden bij de vrouwen heel wat leuke namen aan de start. Dorien Van Diest van OEH en Axelle Dauwens van ACME lieten dit seizoen de beste tijden optekenen, maar heel wat atletes komen morgen pas aan de start van hun eerste wedstrijd. Onder hen onder meer Sara Aerts van VAC, Chloë Beaucarne van DEIN en Sarah Missine van KAAG. Een leuke strijd gegarandeerd!

In het hoogspringen bij de vrouwen zal het ongetwijfeld een duel worden tussen Hannelore Desmet van LOOi en Hanne Van Hessche van ASVO. Het verspringen bij de mannen lijkt dan weer een kolfje naar de hand van Cedric Nolf van VAC. In het kogelstoten komt topfavoriete Jolien Boumkwo van RCG voor het eerst dit seizoen in actie.

De volledige deelnemerslijst kan u hier terugvinden.
Voor het uurrooster kan u hier doorklikken.

Het Waalse kampioenschap vindt vandaag plaats in de Topsporthal. De live-results kan u hier terugvinden.