Aanstaande zondag in Gent komt Niels Pittomvils voor het eerst dit seizoen in actie. Hij doet op het KVV zowel 60m horden als polsstokspringen. Het weekend nadien gaat Pittomvils, afgelopen zomer nog in actie op het WK in Peking, van start op het BK zevenkamp.

De tienkamper kijkt zijn eerste competities met vertrouwen tegemoet. “Op training gaat alles heel goed. Ik voel me ook heel goed in mijn vel. Het kan momenteel eigenlijk niet beter gaan. Ik kijk er heel erg naar uit om te zien wat mijn trainingsarbeid in wedstrijdverband zal opleveren”, vertelde hij op de website van Atletiek Vlaanderen. Zijn persoonlijke records over 60 horden en in het polsstokspringen dateren van vorig jaar en staan op respectievelijk 8″18 en een sterke 5m20. Voor zondag plakt Pittomvils er geen concrete doelen op. “Het is altijd leuk om na een lange trainingsperiode weer eens mijn wedstrijdspikes te kunnen aantrekken en te zien waar ik al sta. De winter is voor mij geen doel. En bij zo’n eerste wedstrijd is het ook altijd een beetje zoeken. Maar ik heb er inderdaad veel zin in.”