Discuswerper Philip Milanov heeft zich afgelopen dinsdag al weten te plaatsen voor het EK atletiek. Hij deed dat in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom, op zo’n 1.400m hoogte. Met een worp van 63m50 geraakte hij precies een halve meter verder dan de vooropgestelde 63m.

De zilveren medaillewinnaar van het voorbije WK discuswerpen verblijft momenteel op stage in Zuid-Afrika en nam daar dinsdag met succes deel aan de ACNW League-meeting. Hij wierp vijf keer een nul maar wist zich met één valabele poging toch te kwalificeren voor Amsterdam. “Ik had nochtans twee keer een worp van 66 meter in de het vooruitzicht, maar de ring was te glad. Ook had ik niet mijn beste wedstrijdschoenen mee,” aldus Philip Milanov.

“Het gevoel zat zeker al goed. Het draaien in de ring ging wel nog niet zo vlot maar we hebben nog genoeg tijd.” Tot 8 februari verblijft de Bruggeling in het Afrikaanse continent op stage waarna hij op 13 februari mee zal doen aan het discuswerpen op de ISTAF in Berlijn. Een week later kunnen we hem spotten in eigen land. Dan dingt hij mee voor de Belgische indoortitel kogelstoten. Hieronder kan u de uitslag van dinsdag bekijken, met Philip Milanov bovenaan.