Pieter-Jan Hannes neemt op zaterdag deel aan de Great Edinburgh XCountry. Hij start er op een bijzondere mixed aflossingswedstrijd over vier kilometer. In Schotland komt Hannes uit in het Europees team, samen met de Tsjech Jakob Holusa, de Italiaanse Margherita Magnani en de Roemeense Claudia Bobocea. Andere teams worden afgevaardigd door Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Engeland, Schotland, Ierland en Wales.

Het wordt voor Hannes, die verder zal focussen op het indoorgebeuren, zijn enige veldloop van het seizoen. “Eén kilometer volledig het gaspedaal induwen en volle bak lopen”, aldus Pieter-Jan Hannes op de website van Atletiek Vlaanderen. “Ik zie het als een hele goede training voor mijn eerste indoorwedstrijd.”

Hannes is meteen de enige Belg die start in Edinburgh. Voorgaande jaren waren onder meer Jeroen D’hoedt, Bashir Abdi en Almensh Belete al van de partij op de prestigieuze veldloopinterland.

Hannes nam het eerste deel van het winterseizoen vrijaf, maar werkte de laatste periode, met de corrida’s in Meeuwen-Gruitrode en in het Oostenrijkse Peuerbach een intensiever programma af in aanloop naar een blok indoorraces.

Lees meer op Atletiek Vlaanderen.

Bekijk de startlijsten hier.