Pieter-Jan Hannes zal op de IFAM indoor een aanval doen op het nationaal record op de 2000m indoor. Die recordtijd staat sinds – zegge en schrijve – 1973 op naam van de illustere Emiel Puttemans.

Emiel Puttemans snelde in februari ’73 op de indoorpiste van Berlijn naar een handgestopte 5’00″0, een record dat tot vandaag standhoudt. Later zou Puttemans ook nog de nationale records op de 5000 en 10.000m verder aanscherpen.

Pieter-Jan Hannes, die afgelopen zomer het nationaal record op de outdoormijl aanscherpte, komt in Gent uit in een speciaal daarvoor georganiseerde race. Andere deelnemers zijn voorlopig niet bekend.

Het Belgisch outdoorrecord op de 2000m staat met 4’56″10 op naam van Christophe Impens, niet toevallig de man waar Hannes al meermaals zijn tanden stukbeet op diens prestigieuze nationaal record op de outdoor 1500m. Dan maar beginnen met de records van die andere legende?

Eerder deze week werd ook de komst van Nafi Thiam bevestigd op de IFAM indoor. In de Gentse indoorhal zal ze deelnemen aan haar favoriete nummer, het hoogspringen.