Pieter-Jan Hannes heeft deze avond de Kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode op zijn naam geschreven. De poulain van Rik Didden, die voor het eerst opnieuw een wedstrijd afwerkte sinds begin september, wist na 4,5km nog net een aanstormende Dieter Kersten af te houden. Ook Michael Somers mocht het podium op, hij werd derde.

Hannes mocht vandaag dan eindelijk opnieuw zijn wedstrijdschoenen aantrekken. Het waren dan wel geen spikes, de Atletiek Vlaanderen-atleet zal niettemin al een tijdje uitgekeken hem naar zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. In een wedstrijd die hij nota bene al tweemaal op rij won, maakte hij vandaag zijn wederoptreden. Vorig jaar legde Isaac Kimeli hem nog het vuur aan de schenen, vandaag kwam het gevaar uit enkele andere hoeken. Zo tekenden trainingsmakkers Michael Somers en Ali Hamdi present, maar maakten ook de broertjes Kersten hun opwachting. Het was Dieter Kersten die Hannes tot het uiterste dreef. De atleet van Karel Lismont, die twee weken terug nog 8ste werd op het EK veldlopen, slaagde er met een sterk eindschot net niet in Hannes bij te benen, waardoor de 23-jarige student Chemie voor de derde opeenvolgende keer de overwinning op zak stak. Michael Somers kwam zo’n vijftal seconden nadien als derde over de streep, kort gevolgd door Ali Hamdi en Maarten Kersten.

De uitslagen vindt u later terug onze website.

Michiels en Soccol kiezen voor Frankrijk

In het Franse Houilles was Yannick Michiels aan de slag. Hij koos voor een kerstcorrida over 10 kilometer in het buitenland. In een sterk gestoffeerd deelnemersveld werd Michiels knap 16de en 3de Europeaan. De atleet van Vabco Mol liet de klok stoppen na 29″36, een persoonlijke besttijd. De Keniaan Cornelius Kangogo won de wedstrijd, hij deed er 28″10 over. Ook Manuela Soccol verscheen aan de start in Houilles. Zij beëindigde haar wedstrijd als 11de in 35″02. De overwinning in deze wedstrijd ging naar de Ethiopische Zerfie Limeneh, die er 32″07 over deed.