De organisatie van de Structabo CrossCup komt met aanpassingen voor de manche in Roeselare binnen twee weken. Net zoals een korte cross van 1.700m voor mannen komt er ook zo’n cross voor vrouwen, met het oog op een team op de Mixed Relay op het EK veldlopen. Tevens wordt het parcours aangepast voor beide wedstrijden, zodat alles veilig kan verlopen. Al heel wat grote namen hebben aangegeven dat ze aan de start verschijnen.

De korte cross in Roeselare zal geen slordige drie kilometer zijn, maar wel 1.700m. Een afstand die vergelijkbaar is met wat de atleten op het EK veldlopen voorgeschoteld krijgen tijdens de Mixed Relay. Er komt ook een korte cross bij de vrouwen, om zo eveneens een selectiecross te houden voor het team. De top drie in beide wedstrijden (telkens één reserve) gaat in principe naar het EK, als het team kans maakt op een top zes.

“Na de eerste communicatie over het inkorten van de korte cross kwam er behoorlijk wat commentaar. Het is echter de meest nuttige optie om een eerlijke selectiecross te voorzien voor de Mixed Relay. Samen met ons team zijn we aan de slag gegaan met de feedback. Het parcours in Roeselare wordt aangepast, zodat de atleten 400m lang zich kunnen uitleven na de start. Pas na 400m volgt een versmalling. De absolute toppers zullen overigens hun startpositie eerst mogen kiezen, net zoals dat op het BK korte cross het geval is. De veiligheid van onze atleten is gegarandeerd”, aldus Jos Van Roy, de organisator van de Structabo CrossCup.

Robin Hendrix – Foto: Golazo

Op vlak van deelnemers zijn er al heel wat grote namen die hebben toegezegd. “Het doet deugd om met Robin Hendrix en Isaac Kimeli twee winnaars van Mol aan de start te krijgen. Ik ben heel benieuwd naar wie hen het vuur aan de schenen kan leggen, zeker na hun knalprestaties aan het Zilvermeer. Bij de vrouwen hoop ik namen als Elise Vanderelst, Renée Eykens, Sofie Van Accom en Camille Muls aan de start te zien verschijnen. Zo’n team moet op het EK potten kunnen breken, maar eerst en vooral verwacht ik vuurwerk op beide korte crossen in Roeselare”, besloot een opgetogen Van Roy.

Jos Van Roy – Foto: Golazo