Op zaterdagavond werden in Brussel de trofees voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar uitgereikt. Discuswerper Philip Milanov moest enkel de duimen leggen voor laureaat Kevin De Bruyne.

Discusspecialist Milanov werd afgelopen zomer tweede op het WK in Peking en verbeterde zijn nationaal record tot 66m90. In de verkiezing van gisterenavond haalde de Bruggeling 520 punten. Voetballer Kevin De Bruyne won de verkiezing met 686 punten. Milanov won eerder deze maand wel al de Gouden Spike 2015. Zijn vader en coach werd gisterenavond achtste bij de verkiezing van Coach van het Jaar. Verder in de verkiezing haalde meerkamper Thomas Van Der Plaetsen nog net de top-10. Zijn collega bij de vrouwen, Nafi Thiam, werd vierde bij de vrouwen.

Ook bij de verkiezing bij de beloften vonden we heel wat namen uit de atletiekwereld terug. Europees veldloopkampioene Louise Carton werd er vierde. OEH-atleet Isaac Kimeli werd elfde, 800m-specialiste Renée Eykens twaalfde en hordenloopster Nenah De Coninck dertiende.

Verder werd Marieke Vervoort (voor de tweede maal) Paralympiër van het jaar. De 4x400m mannen werd vierde bij de ploegen. Bezieler Jacques Borlée lukt eenzelfde prestatie bij de coaches.