De Zuid-Afrikaan Wayde Van Niekerk, amper 23 jaar oud, kende een ongelooflijk seizoen. Afgelopen vrijdag beëindigde hij zijn onwaarschijnlijk seizoen met een 200m op de Memorial Van Damme. De kersverse wereldkampioen op de 400m werd vierde in een tijd van 20″37. “Bij de start voelde het echt nog goed aan en het eerste deel van de race voelde ik me sterk, maar de vermoeidheid speelde me wel parten bij het uitkomen van de bocht. Ik kan echter op een schitterend seizoen terugblikken”, wist Van Niekerk ons te vertellen. “Ik moet echter nog veel bewijzen, maar ik wil me zoveel mogelijk focussen op mezelf. Ik geloof in mezelf en in mijn mogelijkheden. De rest laat ik over aan God”, aldus de vierde snelste man ooit over de baanronde. Wij hadden het privilege om een gesprek te hebben met Van Niekerk, dat kan u hierboven bekijken.