Het lijkt wel een echte foto, maar toch is het een computerbeeld. De plannen voor de nieuwe indoorhal in Louvain-La-Neuve staan nu eindelijk ook visueel op papier. Het wordt een moderne, grote en vooral multifunctionele hal waar elke atleet zijn training perfect zal kunnen afwerken.

Met 1000 zitplaatsen en maximumcapaciteit van 2500 toeschouwers zal er iets minder plaats zijn dan in Gent, maar dat wil niet zeggen dat er minder voorzieningen zullen zijn. De piste zal zes banen tellen met acht rechte banen in het midden van 60 meter. Bovendien zijn er ook nog vier banen van 110 meter voor de hordenwedstrijden. Naast de loopnummers is er ook plaats voorzien voor polsstokspringen, hoogspringen, verspringen, hink-stap-springen en kogelstoten.

Foto: Gouvernement de la Fédération Wallonie-Bruxelles
Foto: Gouvernement de la Fédération Wallonie-Bruxelles

De opwarmingspiste zal 250 meter tellen en zal, in tegenstelling tot in Gent, zichtbaar zijn voor het publiek. Tot slot zijn er ook plannen voor een fitnesszaal en een ruimte voor massage en dergelijke.