Jacques Borlée heeft zonet bekendgemaakt hoe het Belgische 4x400m-team er voor de finale zal uitzien. Robin Vanderbemden krijgt de voorkeur op Antoine Gillet en krijgt bij zijn internationaal debuut meteen een finale voorgeschoteld. Ook de volgorde is bekend: Dylan Borlée zal net als gisteren de start voor zich nemen, dan is het de beurt aan nieuwkomer Robin Vanderbemden, vervolgens aan Jonathan Borlée om uiteindelijk Kevin Borlée het te laten afwerken.

Om 14u25 (20u25 plaatselijke tijd) is het eindelijk zover: tijd voor de finale van de 4x400m, het slotnummer van dit WK. Na de prachtige zilveren medaille van Philip Milanov gisteren hangt er mogelijks wel een tweede medaille in de lucht, al zullen de Belgen zich daarvoor allicht moeten overtreffen. De Belgische ploeg zal starten vanuit de gunstige baan 5 met Dylan Borlée. Nadien komt Robin Vanderbemden voor de eerste en meteen ook laatste keer dit WK in actie. Vervolgens is het aan Jonathan Borlée om dan al onze hoop te laten rusten op de schouders van Kevin Borlée. Kevin heeft in het verleden al bewezen dat hij bijzonder goed kan finishen, en bevestigde dat gisteren nogmaals met zijn krachttoer in de reeksen. De Verenigde Staten, die gisteren hun twee beste atleten nog konden sparen, lijken wellicht buiten schot. Hun grootste concurrent lijkt Jamaica, maar achter hen ligt het open. Voor de bronzen medaille wordt het wellicht een gevecht tussen alle overige finalisten, inclusief dus de Belgian Tornados. We willen ons niet aan al te boude uitspraken wagen, maar we raden u toch aan om iets voor half drie even tijd te maken voor het slotstuk van het WK, de finale van de 4x400m.