Anne Zagré heeft zich niet verzekerd van de finale van de 100m horden op het WK in Peking. De 25-jarige hordeloopster kwam in de derde en laatste halve finale in actie. Ze liep vanuit de ongunstige baan 9 naar de derde plaats in 12″88. Geen supertijd en dat lag vooral aan de start en derde horde van Zagré, waar ze enkele kostbare honderdsten liet liggen. Het verschil met een plaatsje in de finale bedroeg uiteindelijk maar 2 honderdsten, want de Jamaicaanse Wiliams werd tweede in 12″86. Om met de verliezende tijden mee te gaan, had Zagré nog een stuk sneller moeten lopen, want de snelste verliezer liet 12″81 optekenen.

Zagré leek nogal gestrest te zijn voor de start en dat speelde haar ongetwijfeld parten bij het uit de blokken komen. Ze kwam nog heel erg opzetten naar de laatste horden toe, maar het mocht niet zijn voor onze Belgische recordhoudster. Al blijft die 12”88 een knappe tijd met een lichte tegenwind. De ontgoocheling zal ongetwijfeld aanwezig zijn, maar Zagré liep al een dijk van een seizoen en kan dus onmogelijk ontevreden terugblikken op haar zomer. Al zal dat nu niet simpel worden.