Met de knappe prestaties van Pieter-Jan Hannes op de 1500m (limiet WK en OS) en mijl (BR), zou je haast vergeten dat België nog wel meer uitmuntende middellangeafstandslopers telt. Jeroen D’Hoedt bijvoorbeeld. De voorbije jaren vaak samen met Hannes schitterend op de 1500m, maar door blessureleed in 2014 voor vele lange maanden van het toneel verdwenen. Hoe loopt zijn seizoen tot nog toe, en wat zijn zijn verdere doelen? Ofte: hoe doet D’Hoedt het?

Jeroen, we zagen je het eerste deel van het zomerseizoen (soms onverwacht) opduiken op meetings en in uitslagen. Op een 3000m steeple in het Duitse Dessau bijvoorbeeld, of op een 1500m in het Franse Montreuil. Tevreden over je zomerseizoen tot nog toe?

Over mijn 1500m-opener in Montreuil ben ik echt wel heel tevreden! Daarna waren de resultaten wat minder doordat ik momenteel gewoon op een te kleine basis loop. Mijn revalidatie hebben we echt traag aangepakt. Half december zette ik mijn eerste looppasjes, eind januari maakte ik een week door waarin ik elke dag liep, en begin maart zat ik voor het eerst aan een week van meer dan 100 km. Eind maart vertrok ik voor een maand naar Zuid-Afrika, maar met één goeie stage kan je natuurlijk geen wonderen verrichten.

Op de Europabeker in Heraklion verdedigde je de Belgische kleuren op de 3000m steeple. Hoe verliep de wedstrijd? Tevreden over je tijd? Minder kapot gegaan de laatste kilometer dan in Dessau?

De wedstrijd liep tot en met de laatste 300m zoals ik wou. Bewust had ik de Turkse jongen laten lopen. De rest van de race zat ik op kop van de tweede groep. Versnellen zat er bij mij helaas niet meer in. Om helemaal uit vorm te zijn, was die vierde plaats zeker niet slecht en bovendien heb ik met die wedstrijd weer wat extra steeple-ervaring opgedaan. Dus nuttig was het wel.

800m, 1500m, 3000m en 3000m steeple: je liep het dit jaar al allemaal. Op welke limieten jaag je net deze zomer? In februari sprak je – naast over de 1500m – ook over een limietpoging op de 5000m. Komt die er?

Op de 5000m doe ik sowieso geen limietpoging. Daarvoor is mijn basis niet breed genoeg. Die 800 en 3000 waren vooral voorbereidingswedstrijden. Op de KBC Nacht ga ik vol voor de steeplelimiet!

Staan er nog stages op het programma deze zomer? Waar kom je nog aan de start? Wat zijn de meetings waar je wil schitteren?

Momenteel bevind ik me in Font Romeu tot en met woensdag 15 juli. Er staat voorlopig maar één datum in mijn agenda en dat is de KBC Nacht. Wat daarna komt moet ik nog overleggen met Marc en Dirk (Corstjens en De Maesschalk, red.).

Heb je doelen die verder gaan dan deze zomer; een bepaalde richting die je uitwil (qua afstand of een bepaalde tijd op termijn bv.)?

Het grote doel is en blijft de Olympische spelen, zoals eerder aangegeven wil ik een poging doen op de steeple. Voor alle duidelijkheid: de deur naar 1500m blijft ook openstaan!