Op de tweede dag van het Juniorengala in Mannheim presteerden enkele van onze jongste toppers boven hun verwachtingen. Babette Vandeput wierp zich heel mooi naar een WK-limiet bij de scholieren. Tobias Capiau sprong dan weer zo ver dat hij nu ook het minimum voor het verspringen op zak heeft. En Renée Eykens deed er nog een schepje bovenop door haar eigen nationale record scherper te stellen. Maar buiten dit alles vielen ook nog andere Belgische prestaties te noteren. Wij maakten voor u een overzichtje.

Dylan Owusu - Foto: Ruben Van den Berghe
Dylan Owusu – Foto: Ruben Van den Berghe

Dylan Owusu had de limiet voor het EKU20 al op zak. Vandaag testte hij nog eens de benen op zijn 400mh. Hij werd met 53”76 negende bij de junioren. De atleet van RCG was er ook beschikbaar voor het nationale team op de 4x400m. Samen met Alexander Doom, Camille Lubon en Christian Iguacel probeerden ze zich te kwalificeren voor het EK. Jammer genoeg kwamen ze hiervoor met 3’14”21 ruim twee seconden tekort (EK-limiet: 3’12”).

Net als Owusu nam ook Nenah De Coninck een baanronde met hindernissen voor haar rekening. Zij liep een degelijke 59”21 en werd hiermee 4de. Chloë Beaucarne liep vandaag nogmaals de 100mh. Gisteren liep ze nog een persoonlijk record van 13”77 maar nu moest ze vrede nemen met 14”03. Ook zij kan terugblikken op een geslaagd weekend.

Het vrouwenteam op de 4x100m kreeg in Mannheim de gelegenheid om de wissels nog wat bij te schaven met het oog op Eskilstuna. Laurence Lobbens, Naomi Van Den Broeck, Manon Depuydt en Cindy Vanderveken kwamen als vijfde over de finish na 46”28. Zij liepen hier een maand geleden nog naar 45”58.

Hanne Maudens - Foto: Tomas Sisk
Hanne Maudens – Foto: Tomas Sisk

Mooie prestaties vielen er te noteren voor meerkampers Noor Vidts en Hanne Maudens. Vidts oefende nog eens haar hoogtesprongen en Hanne Maudens toonde nog maar eens haar verspringkwaliteiten. Atlete van VAC, Noor Vidts, geraakte over de 1m70 en haalde hiermee exact dezelfde hoogte waarmee ze de EK-limiet wist te pakken voor de zevenkamp. Atlete van VS, Hanne Maudens, die de limiet heeft voor zowel het verspringen als de meerkamp, sprong met 6m23 een nieuw persoonlijk record.