Zaterdag staat in Lier de derde Flanders Classic meeting van het seizoen op het programma. De Memorial Jos Verstockt staat steeds garant voor enkele uitstekende resultaten en een strakke organisatie. Dit jaar kiezen ze met een livestream ook voor beleving van op het thuisfront. Al wie er zaterdag niet kan geraken maar het hoofdprogramma in Lier toch graag meepikt, kan dus afstemmen op deze livestream.

Bram Ghuys - Foto: Jörgen Lammens
Bram Ghuys – Foto: Jörgen Lammens

Nadat u bij Atletieknieuws al een livestream kreeg van het BK indoor afgelopen winter, kan u dit weekend ook een eerste outdoormeeting bewonderen. Samen met de Vlaamse Atletiekliga en AC Lyra voorzien we een livestream mét live commentaar. Nationale toppers als Jolien Boumkwo, Bram Ghuys en Sofie Van Accom en zelfs de Zuid-Afrikaanse WK-medaillewinnaar op de 1500 meter Johan Cronje komen zaterdag in actie.

Organisator Simon Chovau geeft een woordje uitleg bij de keuze voor een livestream: “Ondanks het feit dat atletiek toch aanzien wordt als de Olympische sport bij uitstek is deze veel minder populair onder de mensen dan voetbal of wielrennen. Een atletiekwedstrijd is echter zeer interessant, omdat er verschillende spannende competities simultaan aan de gang zijn. Het grote publiek kan dit niet weten, aangezien er zeer weinig media-aandacht is.” De organisatie wilde behalve hun eigen wedstrijd aan het publiek tonen ook zelf hun steentje bijdragen aan het verspreiden van de ‘atletiekvibes’:  “Daarom willen wij als club investeren in de atletieksport en met deze livestream een aanzet geven om atletiek meer op het mediatoneel te krijgen, en op die manier atletiek te promoten.

Het hoofdprogramma komt volledig in beeld en speelt zich af tussen 19u15 en 21u20. U zal de livestream via deze link kunnen bekijken.