Zaterdag staat in Lier de Memorial Jos Verstockt op het programma. Deze Flanders Classic meeting staat naast een leuke sfeer ook elk jaar garant voor enkele uitstekende prestaties. Ook dit jaar komen verschillende Belgische toppers aan de start, net als enkele mooie namen uit het buitenland. Gisteren kon u hier al lezen dat het hoofdprogramma van de meeting van een livestream voorzien wordt, vandaag krijgt u een vooruitblik op de interessantste onderdelen in Lier.

De sprintnummers zien er meteen veelbelovend uit. In de 100 meter bij de mannen neemt met Andreas Vranken één van de beste Belgen het op tegen de Amerikaan Matthieu Pritchett, die zowaar een persoonlijke beste van 10″07 heeft. De Amerikaan gaat ook in de 200 meter van start en neemt het daar onder meer op tegen Arnaud Destatte. Ook de 200 meter bij de dames wordt leuk, met onder meer Justien Grillet en Naomi Van Den Broeck. Bij de scholieren kan Hanne Claus met haar seizoensbeste van 24″38 hopen het EK-minimum van 24″29. Een hele sterke scholier krijgen we ook in de 400 meter bij de mannen: de 47″65 van Sven Van Den Bergh in Oordegem is de tweede Europese jaartijd. Hij is al geplaatst voor het EK scholieren. Op de hoge horden bij de dames is de Nederlandse toploopster met persoonlijk record van 12″89 Rosina Hodde aangemeld, maar door een blessure is haar deelname nog onzeker. Bij de scholieren jongens probeert thuisatleet Simon Verherstraeten zich op de hoge horden nog met vijf honderdsten te verbeteren om zich zo van het EK in Georgië te verzekeren.

Hoe hoog gaat Bram Ghuys zaterdag in Lier? - Foto: Tomas Sisk
Hoe hoog gaat Bram Ghuys zaterdag in Lier? – Foto: Tomas Sisk

Ook de kampnummers zien er veelbelovend uit in Lier. In het kogelstoten doet Jolien Boumkwo een aanval op het Belgisch record. Dat staat met 16m70 slechts 16 centimeter scherper dan haar persoonlijk record van vorig weekend in Sittard. Voor het EK is 17m14 nodig. Boumkwo gaf op de website van Atletiek Vlaanderen aan zich heel goed te voelen, dus weet je maar nooit. Ook haar teamgenoot bij Atletiek Vlaanderen Bram Ghuys tekent zaterdag present. Hij ging in januari over 2m23 en heeft nog drie centimeter extra nodig om naar het EK in Amsterdam te mogen. Ook in andere kampnummers komen enkele van onze betere landgenoten aan het werk: Kato Van Den Brulle in het speerwerpen bij de vrouwen, Wim Marynissen in het verspringen bij de mannen en Jorg Vanlierde in het polsstokspringen bij de mannen. Er komt ook een leuk duel in het discuswerpen tussen Filip Peetrain, Edwin Nys, Sem Bras en Ilya Defrère.

Met Johan Cronje staat er in Lier een absolute topper aan de start.
Met Johan Cronje staat er in Lier een absolute topper aan de start.

Traditioneel is in Lier ook de middellange en lange afstand goed bezet. Over 800 meter neemt Laurens Schockaert het op tegen een sterk internationaal veld waarin al een tiental atleten onder de 1’50 doken. Ook in de 800 meter, maar dan bij de vrouwen, komt Sofie Van Accom in actie. In de 1500 meter bij de heren verschijnt er een absolute internationale topper aan de start: de Zuid-Afrikaan Johan Cronje heeft een persoonlijk record van 3’31”93 en won zelfs brons op het WK outdoor in 2013. Ook in de 5000 meter krijgen we Gladwin Mzazi een sterke Zuid-Afrikaan te zien. Hij neemt het onder meer op tegen Koen Naert, die in volle voorbereiding op zijn olympische marathon zit.

Thuisatlete Marieke Vervoort start bij de wheelers zowel op 100, 200 als 800 meter.

U kan de livestream zaterdag hier bekijken.

Een volledige deelnemerslijst vindt u hier.

Op de website van de Memorial Jos Verstockt kan u de overige info over de wedstrijd terug vinden.