Vandaag vindt in Oordegem de IFAM outdoor plaats. Het grootste deel van atletiekminnend België zakt vandaag dan ook af naar het Putbosstadium. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn, hebben we een oplossing in petto. Vanaf 16u voorzien we live-updates, waardoor u het hele gebeuren op de voet kan volgen.

Een voorbeschouwing met daarbij de deelnemerslijst vindt u hier.

De live-results dankzij Team Arctic vindt u hier.

Live-updates:

23u30: Zo, de laatste wedstrijden zijn aan de gang, de wedstrijd loopt op zijn einde. Wij willen de organisatie van harte bedanken voor deze schitterende meeting, alle atleten proficiat wensen met hun wedstrijd en al dan niet een PR, en ook aan onze lezers, bedankt om deze pagina zo rijkelijk te bezoeken.

23u20: Thomas Engels heeft in de tweede van zes reeksen 1500m in het naprogramma de richtprestatie voor het EYOF-kampioenschap gelopen. Hij blijft met 3’58″52 ruim onder de gevraagde 4’03″99. In het voorprogramma liep Cameron Vandenbroucke ook ruim onder de gevraagde richtprestatie van 2’14″29 op de 800m. Vandenbroucke kwam over de finish in 2’11″01. Gisteren op de meeting van Zuiderkempen viel er ook een EYOF-richtprestatie te noteren. Dit door Bloeme Peeters op de 2000m steeple, zij behaalde 7’08″49, wat maar liefst 13 seconden onder de gevraagde 7’21″86 is. Voor Tim Van Der Heyden lukte het het helaas niet om zijn PR aan te scherpen, meer daarover later dit weekend of volgende week.

23u05: Het hoodprogramma zit erop, maar de IFAM gaat door tot diep in de nacht. Blijf ook aandachtig want straks loopt Tim Van der Heyden, redactielid bij Atletieknieuws, de 1500m. Van der Heyden nam namelijk zijn toevlucht in doping, wettige doping weliswaar onder de vorm van cafeïne. Lees hier alvast deel 1 van de cafeïne-saga.

22u40: Isaac Kimeli loopt 13’37″54 op de 5000m, daarmee blijf hij ruim onder de gevraagde 14’05” voor het EK voor beloften in Tallinn. Ook Steven Casteele behaalt de limiet met 13’45″05. Junior Simon Debognies behaalt met 14’09″81 ook een limiet, maar wel voor het EK voor junioren in Eskilstuna. Debognies zal niet de enige zijn op de 5000m in Eskilstuna, aangezien de broertjes Kersten ook net de limiet hebben behaald.

21u10: Louise Carton loopt een zeer snelle laatste ronde op de 1500m. Ze finisht in 4’12″56, goed voor haar tweede ticket voor het EK voor beloften in Tallinn. Carton wist eerder al de limiet op de 5000m te behalen. Scholier Jochem Vermeulen krijgt alle handen op elkaar, de scholier duikt ruim onder de WK- limiet van 3’51″56. Met 3’48″92 komt hij op de vierde plaats aller tijden. Hij mag dus zich opmaken voor een reis naar het Colombiaanse Cali. Maandag onderneemt hij in Lokeren een poging om de limiet te lopen op de 800m. Opnieuw een ticket voor Tallinn, nu voor Pieter Claus op de 1500m, hij loopt naar 3’41”94 en blijft daarmee onder de gevraagde 3’42”07.

19u25: Nafi Thiam springt over 1m88 in het hoogspringen, wat goed is voor de beste Europese prestatie bij de beloften. De lat wordt op 1m91 gelegd en Thiam gaat er opnieuw over, goed voor een Flanders Cup record. Thiam wil hoger, maar 1m94 is nog iets te hoog gegrepen vandaag.

De ontlading bij Dylan Borlée was groot nadat hij opnieuw zijn PR verbeterde - Foto: Tomas Sisk
De ontlading bij Dylan Borlée was groot nadat hij opnieuw zijn PR verbeterde – Foto: Tomas Sisk

19u15: Jonathan Borlée knalt onder de 45 seconden met 44″91. Zijn tijd is tevens goed voor de beste Europese jaarprestatie. In zijn spoor loopt zijn broer Dylan naar een nieuw PR van 45″57. Julien Watrin komt niet in de buurt van zijn collega Tornado’s, hij finisht in 46″26.

19u00: Op de 100m is de winst voor een atletiekkoppel. De Noorse Ezinne Okparaebo wint bij de vrouwen met 11”68, bij de mannen haalt Jaysuma Ndure het in 10”27. Binnen enkele minuten is het de beurt aan maar liefst drie Belgian Tornados op de 400m. Wordt het een onderonsje tussen Dylan en Jonathan Borlée of verrast Julien Watrin de broers?

18u40: Aaron Botterman heeft zijn ticket voor het EK voor beloften in Tallinn beet. Botterman loopt in de A-reeks van de 800m naar 1’47″45. Stijn Baeten strandt op 4 honderdsten van de limiet met een tijd van 1’47″87. Ondertussen is Ben Broeders over 5m30 gegaan in het polsstokspringen, waardoor hij ook naar Tallinn mag. Op de 800m bij de vrouwen zet de Britse Alison Leonard de beste Europese prestatie van het jaar neer met 2’00″50

18u15: Geen limieten voor de Belgische ploegen op de 4x100m noch de vrouwen, noch de mannen. Het Belgische EYOF-team bij de vrouwen, bestaande uit eerstejaarsscholieren, liep wel een sterke 46″46, daarmee bleven ze 44 honderdsten boven het Belgische record.

17u45: De horden ruimen plaats voor aflossingsstokken. “We gaan op limietenjacht”, dixit speaker Johan De Beule.   De Belgische junioren en beloften gaan op zoek naar hun limiet voor het EK in respectievelijk Eskilstuna en Tallinn.

17u30: De winst op de 400m horden bij de mannen gaat zoals verwacht naar de Ier Thomas Barr, hij haalt het in 49″50. Michael Bultheel wordt tweede en verbetert zijn beste seizoenstijd naar 50″61. In de derde reeks loopt Dylan Owusu net niet naar de EK-limiet voor junioren, met 52″56 blijft hij amper 4 honderdsten boven de gevraagde 52″52. Bij de vrouwen wint de Deense Sina Troest met 56″62, beste Belgische is hier Nenah De Coninck met 1’00″42.

16u50: De reeksen van de 800m in het voorprogramma naderen hun einde. Het hoofdprogramma gaat om 17u van start met de 400m horden voor zowel vrouwen als mannen.

14u30: De IFAM is omstreeks 12u op gang geschoten met de reeksen van de 100m in het voorprogramma. Tijdens die reeksen liet scholiere Hanne Claus van AVMO een sterke 12″08 noteren. Meteen goed voor de beste jaarprestatie bij de scholieren. Claus bleef ook onder de EYOF-richtprestatie van 12″35. Eerder deze week liep Laures Bauwens ook de richtprestatie met 12″12, maar omdat Claus nu sneller heeft gelopen, mag zij momenteel naar het EYOF-kampioenschap in het Georgische Tbilisi.

Gebruik zeker ook de hashtag #IFAMOutdoor en tweet zelf mee!