Kirani James’ seizoensopener mag er best wel wezen. De nog altijd maar 22-jarige Olympische kampioen uit Grenada liep immers een fraaie 44″31 in Tempe, Arizona (VS). Deze tijd brengt James meteen op de eerste plaats op de wereldjaarranglijst.

Kirani James wordt vaak vergeleken met Usain Bolt, maar op de 400m is de Jamaicaanse spurtbom geen partij voor de man uit Grenada. Bolt liet een maand geleden nog 46″37 noteren op de volledige baanronde, James deed zaterdag op de Sun Angel Track Classic er meer dan twee seconden sneller over met 44″31. Uiteraard is Usain Bolt het helemaal niet gewend om na 200m nog eens dezelfde afstand af te leggen, maar dit geeft tevens aan dat James al vroeg op het seizoen over een bijzonder goede vorm beschikt. Met 44″31 hield James overigens zijn talentvolle landgenoot Bralon Taplin (44″89) af. Taplin is eveneens van het jaar ’92 en is aan een felle opmars bezig. Derde werd Deon Lendore (45″18) uit Trinidad en Tobago. En u raadt het nooit, maar ook Lendore is geboren in ‘het gouden jaar’ 1992.

Voor Kirani James was de wedstrijd zaterdag alvast een goede test voor volgende vrijdag, waar hij op de Drakes Relay de degens zal kruisen met niemand minder dan LaShawn Merritt.

Bekijk hieronder de racevideo van de seizoensopener van Kirani James.