Kevin Borlée heeft zonet 45″74 gelopen op de 400 meter in Shanghai. Borlée kwam als vijfde over de streep. Hij bevestigt daarmee zijn goede vorm maar blijft wel boven zijn seizoensbeste van 45″48. Kirani James won de wedstrijd in 44″66 en pakt daarmee zijn eerste punten in de Diamond League.

Borlée startte vrij rustig vanuit baan drie en zag topfavorieten Kirani James en LaShawn Merritt voor zich erg hard tekeergaan. Na tweehonderd meter krikte Borlée zijn tempo op en in de laatste rechte lijn haalde hij nog enkele atleten in. Op dat moment was Kirani James al lang gaan vliegen, hij won makkelijk maar blijft ook 44 honderdsten boven zijn seizoensbeste. Na James kwam Tony McQuay over de streep, gevolgd door zijn landgenoot Merritt.

Opvallend: geen van alle deelnemers verbeterde zijn seizoensbeste en Borlée finishte op minder dan 90 honderdsten van winnaar Kirani James. Als hij dat op het WK in Peking nog eens kan herhalen, komt hij wel erg dicht bij de medailles.

De uitslag kan u hier vinden. Bekijk hieronder ook de racevideo.