Jonathan Borlée zal vandaag voor het eerst in actie komen na het wereldkampioenschap in Moskou. De vierde van de 400m van afgelopen WK zal in het Oostenrijkse Linz op zoek gaan naar zijn snelle benen, want hij komt aan de start van de 200m. Op de zogeheten Gugl Games bereidt hij zich voor op Diamond League meeting in Zurich van komende donderdag. Daar zal hij normaliter de 400m afwerken. Ook zijn broer Kevin zal van de partij zijn in Zurich, maar hij is er vandaag niet bij. Een andere Belg zal Jo echter wel aantreffen in het stadion te Linz . Axelle Dauwens komt er immers vandaag ook in actie op haar geliefkoosde 400m horden. De atlete van Atletiek Vlaanderen zal in de startblokken verschijnen rond 19u40. Jo komt ietsje later in actie, nl. om 21u35.

De grootste verdiender der Belgen van dit WK, Jonathan, gaat net als op het BK op zoek naar winst op de halve baanronde. - Foto: Ruben Van den Berghe
De grootste verdiender der Belgen van dit WK, Jonathan, gaat net als op het BK op zoek naar winst op de halve baanronde. – Foto: Ruben Van den Berghe

De Gugl Games in Linz is jaarlijks een meeting waarnaar héél wat toppers afzakken. Zo was er vorig jaar onder meer een duel te zien tussen Jonathan Borlée en Kirani James. Het was de man uit Grenada die toen de winst naar zich toetrok, maar Borlée werd toch wel knap tweede. Ook dit jaar verwelkomt de Oostenrijkse stad een part van de wereldtop. Zo hebben welklinkende namen als Justin Gatlin, Renaud Lavillenie en Ariess Merritt al ruim op voorhand hun komst aangekondigd.