Veerle Dejaeghere werd afgelopen zondag tweede op het Belgisch kampioenschap veldlopen in Wachtbeke. Het gevoel zat goed, net zoals de CrossCup-manche van Dour van twee weken eerder. Dejaeghere kon één ronde aanklampen maar Louise Carton was ongenaakbaar. Aan de finish was Dejaeghere duidelijk geëmotioneerd. Om in schoonheid te kunnen afsluiten had ze graag nog een laatste keer op het hoogste schavotje gestaan van het BK, maar ze stuitte op een ijzersterke Carton. Het werd een zwaar seizoen met een aantal ups en downs, vooral de motivatie was soms een beetje zoek. Zeker na de voor haar iets mindere manches in Brussel en Hannuit. Dejaeghere bleef strijdvaardig en legde nog meermaals het vuur aan de schenen van het toptalent Louise Carton. Normaliter was dit ook de laatste CrossCup-manche van Veerle en hier is ze anders dan andere jaren behoorlijk zeker over. Ze duikt deze zomer ook niet meer op de piste, wel gaat ze nog aan het werk op de weg, waar ze aan enkele stratenwedstrijden zal deelnemen. Het interview met Veerle Dejaeghere vindt u hieronder terug.