Sofie Van Accom eindigde afgelopen zondag als vijfde op het BK in Wachtebeke. De poulain van Fons Wuyts, die er een druk winterseizoen heeft opzitten, blikt met een tevreden gevoel terug op haar prestaties.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Van Accom wist na een felle eindspurt nog beslag te leggen op de vijfde plaats op de lange cross in Wachtebeke. “Hier ben ik zeker en vast tevreden mee”, stond ze ons te woord. “Het hoofddoel van vandaag was om de derde plek in het klassement veilig te stellen, en dat is gelukt. Ook die vijfde plaats stemt mij tevreden, zeker nadat ik ook enkele indoorwedstrijden voor mijn rekening nam.” Door die indoorwedstrijden voelde ze immers dat ze tijdens de crossen de langere tempo’s wat miste. Dat de EK-limiet er uiteindelijk niet uitgekomen is, smaakte even zuur, maar uiteindelijk houdt de atlete van AC Herentals toch een goed gevoel over aan haar indoorpassage. “Uiteindelijk is 4’14” op een indoorpiste zeker niet slecht en die chrono bewijst nog maar eens dat we op de goede weg zijn richting de zomer. Het was een geslaagde winter waar ik vooral sterker ben geworden.”

Het objectief voor deze zomer is zoals zo goed als voor alle atleten eerst en vooral een PR scoren. “Ik wil graag op deze stijgende lijn doorgaan. Het wordt hoe dan ook alsmaar moeilijker om jaar na jaar mijn besttijd op de 1500m scherper te stellen, maar als er iets afgaat, is mijn seizoen al geslaagd. Dit jaar ga ik misschien ook eens kijken of de 3000m steeple mij ligt, maar eerst leggen we de riem er voor een tiental dagen af.”