Bashir Abdi zal volgend weekend zijn wederoptreden maken op de Crosscup in Dour. Dat maakte de organisatie bekend. De Gentenaar komt terug na een lange blessure aan de voet.

Bashir Abdi kwam deze winter nog niet in actie. Abdi, vorig jaar nog tweede op het BK veldlopen, liep een peesblessure aan de linkervoet op, kort voor het EK in Zürich deze zomer. Alsnog wist Abdi daar vijfde te worden op de 10.000m, maar de klachten aan zijn voet bleven aanslepen. Eind september besloot de RCG-atleet het veldloopseizoen grotendeels aan zich voorbij te laten gaan. “Ik heb geen planning voor de winter meer en moet het veldloopseizoen met pijn in het hart uit mij hoofd zetten”, klonk hij toen nog. “Heel jammer is dat. Ik hoop tegen het einde van het winterseizoen opnieuw een basis te kunnen leggen.”

Elite-trio komt terug

Met een verrassende comeback op de Crosscup in Dour van volgende week zondag, wordt het uitkijken naar hoe het Abdi vergaat tegen ondere andere Crosscuprevelatie Isaac Kimeli, leider in de CC-tussenstand. Abdi, sinds eind 2014 in loondienst van Bloso, liep nog geen wedstrijdkilometers, maar heeft er sinds de start van het veldloopseizoen wel verschillende stages in Ethiopië en Kenia opzitten.

Vorige week nog, in Rotselaar, maakte ook Koen Naert, in 2013 Belgisch kampioen veldlopen, zijn rentree deze winter. Ook huidig nationaal veldloopkampioen Jeroen D’hoedt was geteisterd door blessure sinds deze zomer, maar ook hij zou dicht bij deelname aan zijn eerste veldloop dit seizoen staan. Daarmee krijgen we op het BK veldlopen in Wachtebeke van 15 maart mogelijks opnieuw heel wat “oude” bekenden aan de start én in de voorposten van de wedstrijd.