Rani Nagels kwam afgelopen zondag in actie op het PK indoor. De pupil van Yves De Rop eindigde op de 60m als vierde in 7″83 (na 7″84 in de reeksen), op de 200m ging ze aan de haal met de provinciale titel. Met een chrono van 24″89 hield ze clubgenote Yasmine Gharafi (24″97) af.

“De 60m verliep behoorlijk, de 200m was onverhoopt goed”, reageert Rani Nagels. “In april kreeg ik klierkoorts, nadien ging het niet zo verwonderlijk ook met mijn resultaten bergaf. De verhoopte snelle tijden bleven daardoor uit en in december ben ik pas rustig opnieuw beginnen lopen. Vorige week trok ik voor de eerste keer de spikes aan, dus ik denk dat ik met dit indachtig wel tevreden mag zijn van mijn tijden van vandaag.” Specifieke doelen stelt ze zichzelf niet, Nagels wil gewoon stap voor stap terug op haar oude niveau komen. “Ik denk dat ik komende weken vooral aan mijn snelheid zal werken, en een 400m zal wellicht ook nog niet voor meteen zijn. Ik voel mij er immers nog niet klaar voor. Vooral outdoor wil ik opnieuw mooie resultaten neerzetten, maar aan een ticket voor het EK voor beloften denk ik momenteel nog niet.”