Vandaag trokken opnieuw een resem Belgen de grens over voor de laatste cross van het jaar 2014, die in Soest. Geen Belgische winnaar dit jaar, maar wel een landgenoot op het podium, zowel bij de vrouwen als de mannen.

Imana Truyers - Foto: Tomas Sisk
Imana Truyers – Foto: Tomas Sisk

De Marokkaan Abdellah Dacha, die toch ook wel een beetje Belg genoemd mag worden vermits hij al een tijdje in ons land woont en aangesloten is bij KKS, zette zijn zegereeks verder. Niemand was tegen hem opgewassen op de korte cross. Op de lange cross bij de vrouwen scoorden de Belgen met Almensh Belete, Veerle Dejaeghere, Imana Truyers en Karen Van Proeyen vier top 10-plaatsen. Belete sloot 2014 af met een 3de  plek, Dejaeghere werd 5de, Truyers 7de en Van Proeyen legde beslag op de 10de plek. De winst in deze veldloop over 6.000m ging naar de Keniaanse Macharia die de Nederlandse Koster nog net wist af te houden.

Bij de heren stond er geen maat op Khalid Choukoud, die vakkundig het laken naar zich toetrok. De Oekraïner Roman Romarenko overschreed de meet als tweede,  Soufiane Bouchikhi, die er een stage in Portugal heeft opzitten, mocht als derde het podium vervolledigen. Ook Mats Lunders kwam goed uit de verf op de zanderige omloop van 10.400m en wist als vijfde te finishen. Atelaw Bekele vond daarentegen wellicht niet echt zijn draai en liet een 15de plaats optekenen.

Bij de junioren viel Riken Ost met een 4de plek net naast het podium in een race die werd gewonnen door Manuel De Backer, die lang geen onbekende is bij ons. Hij is immers aangesloten bij ESAK en woont in België. Volgens zijn identiteitskaart is hij echter nog altijd een Nederlander.

De uitslagen van de Sylvestercross in Soest vindt u via deze link.