Op oudejaarsdag wordt er in Soest nog een veldloop van hoogstaand niveau georganiseerd. Met de deelnames van Almensh Belete, Veerle Dejaeghere, Soufiane Bouchikhi en Mats Lunders aan Belgische zijde zijn ook wij sterk vertegenwoordigd.

Bij de vrouwen krijgen we misschien wel een herhaling van Roeselare te zien. Toen klopte Almensh Belete de belofte Maureen Koster nipt in de sprint. Ook woensdag staat de Nederlandse aan de start in de laatste veldloop van 2014. Naast Veerle Dejaeghere en Almensh Belete krijgen de toeschouwers ook nog de Belgische Imana Truyers en Karen Van Proeyen te zien.

Khalid Choukoud, 7de op het afgelopen EK veldlopen, is dé topfavoriet in Soest. In het mulle zand zal hij evenwel moeten afrekenen met Mats Lunders en co. Ook de Nederlanders Gert-Jan Wassink en Patrick Stitzinger, respectievelijk de 5de en 7de van vorig jaar, zijn van de partij.

Vorig jaar was het podium bij de mannen volledig Belgisch gekleurd. Met Bashir Abdi op één, Soufiane Bouchikhi op twee en Abdelhadi El Hachimi op drie. Ook bij de vrouwen hadden we een Belgische op het podium. Toen haalde Almensh Belete er de 2de plek, na Sifan Hassan. Maureen Koster werd vorig jaar 5de.

U kan hier de volledige deelnemerslijst bekijken.