Nadines Broersen, Eelco Sintnicolaas, Sifan Hassan en Thijmen Kupers. Dat zijn de 4 atleten die Nederland heeft opgenomen in de voorselectie. Daardoor zijn ze vrijwel zeker van deelname aan het EK indoor in Praag en hoeven ze de limieten niet na te jagen.

Reden daarvoor zijn de uitstekende prestaties die deze atleten hebben geleverd tijdens het WK indoor in Sopot. Meerkamper Eelco Sintnicolaas haalde er de 4de plaats binnen, net na onze Belg Thomas Van Der Plaetsen. Nadine Broersen, ook iemand van de meerkamp, haalde daar zowaar het goud binnen. 800m-loper Thijmen Kupers kreeg er de 5de plaats. De vorig jaar tot Nederland geneutraliseerde Sifan Hassan werd 5de op de 3 kilometer.

Een kleine toevoeging: Inmiddels maakten ook meerkampers Anouk Vetter en Pelle Rietveld bekend dat ze een uitnodiging ontvangen hebben om deel te nemen aan het EK indoor.

Welke tijden de andere Nederlandse atleten moeten behalen om in Praag mee te mogen strijden voor de medailles zijn ook bekend. De Atletiekunie geeft hen tot 22 februari de tijd om de limieten te behalen. Die welbesproken limieten kan u trouwens hier bekijken. De Europese Indoorkampioenschappen beginnen op 5 maart in Tsjechië en eindigen even later op 8 maart.