Nog anderhalve week aftellen en het is weer tijd voor het EK veldlopen! Eerder berichtten we u over de Belgische selectie, maar die van onze noorderburen had u nog van ons tegoed. Nederland stuurt tien atleten het vliegtuig op richting Chia, dat zijn er welgeteld twee minder dan bij ons.

In tegenstelling tot de Belgische selectie stuurt de Nederlandse niet in elke categorie een atleet mee. Zo zal er bij de wedstrijden van de beloften vrouwen en mannen én de junioren mannen geen oranje shirt te bespeuren zijn. Wél sturen ze een voltallige ploeg bij de senioren mannen en de junioren vrouwen. Elizeba Cherono zal het bij de senioren vrouwen op haar eentje moeten opknappen. Geen Maureen Koster in de selectie. Zij maakte haar wedstrijd afgelopen weekend in Tilburg niet af en verklaarde zichzelf onvoldoende fit om aanspraak te maken op een EK-ticket.

De geselecteerde atleten per categorie:

Junioren dames:

Jasmijn Lau
Merel van der Marel
Veerle Bakker
Jasmijn Bakker

Senioren dames:

Elizeba Cherono

Senioren mannen:

Jesper van der Wielen
Ronald Schroer
Roy Hoornweg
Michel Butter
Jurjen Polderman