Weinig mensen zien Dries Basemans vaker op training aan het werk dan zijn broer Michel. In aanloop naar het EK van komende zondag lijkt het daarom interessant om hem eens zijn licht te laten schijnen over het vormpeil en de kansen van jongere broer Dries.

Na een sterke koers in Roeselare mocht Dries Basemans zich opmaken voor het EK. De trainingen verliepen nadien erg goed. “Sinds hij weet dat hij naar Samokov mag heb ik de indruk dat hij extra vleugels heeft gekregen op de training, de laatste tijd maakt hij op mij dus echt wel een sterke indruk.” Michel laat zich niet gemakkelijk een pronostiekje ontvallen over de plaats waarop zijn broer zou kunnen eindigen. “Dat vind ik heel moeilijk. Er is zoveel afhankelijk van de vorm van de dag, het weer en de hoogte. Ik gok er toch op dat hij met zijn huidige vorm in de top 30 moet kunnen eindigen.” Ook met zijn eigen vormpeil zit het bij Michel Basemans nog altijd goed. De superdag van in Mol was er in Roeselare niet, maar nog steeds leverde hij een degelijke wedstrijd. “Het gaat nog altijd goed met mij. Ik ga nu volledig voor de CrossCup in Brussel.” Tot slot heeft hij nog één belangrijk nieuwtje te vermelden dat het beste doet verhopen voor het EK in Samokov. “Dries zal op het EK aantreden in de onderbroek die ik op de CrossCup in Mol droeg !