Vandaag werd in Berlijn gestemd over de toewijzing van de organisatie van de Europese Kampioenschappen in 2014 en 2015.

Voor het EK veldlopen van 2014 kwam het Bulgaarse Samokov uit de bus. Daar gaat op 14 december het 21e EK veldlopen door. Vorig jaar werd al beslist dat op 9 december 2013 het EK veldlopen doorgaat in het Servische Belgrado.

Het EKU23 (voor beloften) op de piste werd voor 2015 toegewezen aan Tallinn. De Estse hoofdstad ontvangt er de beloften van 9 tot 12 juli. Een week later wordt het juniorenkampioenschap georganiseerd. Van 16 tot 19 juli werpt het Zweedse Eskilstuna zich op als gaststad.

Het EK 2014 op de piste (12-17 augustus) werd al toegewezen aan Zürich.

Alle drie de steden waren de enige kandidaten voor de drie evenementen. Zij legden deze ochtend wel allen een succesvolle presentatie af aan de Raad van de European Athletics.