Vrijdag is het zover, dan vertrekken onze beste mannen en vrouwen van het veldlopen naar Bulgarije. Omstreeks 5 uur in de namiddag zouden ze voet aan grond zetten in Sofia. Maar hoe ligt het parcours er nu bij in Samokov? In welk hotel gaan onze nationale helden slapen en in welke mate zijn de kamers verzorgd? In dit artikel geven we jullie een virtuele kijk doorheen het hotel én parcours. Uit eigen ervaringen kunnen we jammer genoeg niet echt spreken, maar gelukkig zeggen beelden soms al genoeg.

Hotel Rila

Het hotel is gelegen in Borovets, een dorpje nabij Samokov. De Belgische delegatie zal 3 nachten verblijven in het viersterrenhotel Rila. Er is een zeer mooi binnenzwembad beschikbaar en op elke kamer staat er een satelliet tv. De Belgen zullen een gokje kunnen wagen in het casino en een drankje kunnen nuttigen in de moderne loungebar. Als dat nog niet genoeg is krijgen ze ook nog een jacuzzi en een gym ter beschikking. Een wellness kun je er ook verkrijgen.

De foto’s kan u hier bekijken.

Sneeuw

Over het parcours ten slotte is er alvast duidelijk dat er op dit eigenste moment veel sneeuw ligt. Zo leidden we af uit onderstaande laatste tweet. Gisteren lag er nog een grote pak modder, maar vandaag is die verdwenen onder een laagje wit poeder. De aard van het terrein kan dus heel snel omslaan. Volgens de weersvoorspellingen zou het in Samokov nog een hele week sneeuwen. De temperaturen schommelen tussen de 5 en -5 graden. Op de wedstrijddag zelf is er een zonnetje te zien met iets aangenamere temperaturen van rond de 10 graden. De kans is dus reëel dat de sneeuw van deze week voor een pak extra modder zal zorgen.

Vlaamse klassieker?

Laten we dus hopen dat de Belgen niet voor al te grote verrassingen komen te staan. Een besneeuwd parcours zou de kansen wel eens kunnen doen afnemen van enkele toppers. Met een modderig terrein daarentegen krijgen ze eerder een Vlaamse klassieker op hun bord waarbij de mogelijkheden veel groter zijn. Bij een eventuele medaille kunnen ze alleszins samen nagenieten in het grote binnenzwembad.