Het is al even geleden dat we de atlete van AC Meetjesland aan het werk hebben gezien. Sinds midden oktober kreeg ze last aan de iliotibiale band. Daardoor miste ze de start van het veldloopseizoen en moest ze overgaan op alternatieve trainingen. Nu, bijna 2 maanden later gaat het nog altijd moeizaam. Ook al zijn de looptrainingen hervat, een wedstrijd zit er nog niet direct aan te komen.

ITB

Het iliotibiale frictiesyndroom, lopersknie in de volksmond, is een ontsteking die veroorzaakt wordt door de laterale dijspier. Ook bij Zenobie Vangansbeke zorgde dit voor problemen. Het gevolg was een intense periode van alternatieve trainingen zoals aquajoggen en fietsen maar ook vele beurten bij de kinesist moesten beterschap brengen. Die beterschap is nu enigszins op komst. De looptrainingen zijn al een tijdje hervat. Met 4 lichte duurlopen in de week kan ze nu opnieuw haar conditie opbouwen.

Lerares in spe

De studente lager onderwijs loopt momenteel stages in Gent. Net toen de blessure begon op te spelen moest Zenobie Vangansbeke voor de klas verschijnen. Aangezien ze op dat moment niet aan lopen toe was kon ze gelukkig de focus even verleggen. “De kindjes zorgden ervoor dat ik de “problemen” rapper aan de kant wist te zetten.”

EK Samokov

Zenobie Vangansbeke, vorige maand 22 jaar geworden, zal dit jaar dus niet finishen op het EK veldlopen. In Belgrado vorig jaar kwam ze nog wel aan de start, maar moest ze opgeven wegens pijn aan de knie. ACME kon met Louise Carton toch nog een atlete afvaardigen voor het EK. Zenobie schat haar kansen in: “Wegens het uitgesproken parcours is het moeilijk om een plaats in te schatten voor Louise. Al verwacht ik wel dat ze goed zal presteren.”