Caster Semenya is momenteel aan de weg terug aan het timmeren. De Zuid-Afrikaanse 800m-loopster heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. In 2015 wil ze bewijzen dat ze er weer staat.

Semenya wist in 2014 niet te overtuigen. De Commonwealth Games, waar ze absoluut wou schitteren, kwamen er niet aangezien ze er niet in sloeg zich te kwalificeren. De voormalig wereldkampioene, die op de Olympische Spelen in Londen nog zilver wist te bemachtigen, kon afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2009 niet onder de 1’59 duiken. Een stevig signaal, dat niet in dovemansoren viel bij Semenya De knieblessure speelde haar parten, die is nu van de baan, maar ze voelde zich ook genoodzaakt om van coach te veranderen. Maria Mutola, de voormalig 800m- en 1500m-loopster die haar op de weg naar de top hielp, had het te druk met anderen zaken en Semenya sloot zich aan bij de trainingsgroep van Jean Verster. Daar voelt ze zich momenteel goed en na alle tegenslagen is ze weer aan het opbouwen. “Ik hoop om in februari of maart terug wedstrijdfit te zijn en mij te bewijzen”, aldus de nog altijd maar 23-jarige Afrikaanse.