Eind augustus dit jaar was een frustrerend moment voor Stijn Baeten. De 20-jarige atleet van AC Bonheiden kreeg te horen dat hij een stressfractuur aan de voet had opgelopen en moest daardoor het seizoen vervroegd stopzetten. Vorige week, na 3 maanden rust en alternatieve training, zette playerke69 zijn eerste looppassen.

“Mijn revalidatie is nog redelijk goed meegevallen. In het zwemmen werd ik steeds beter en fietsen heb ik altijd al graag gedaan” verteld Stijn Baeten aan ons. Toch zijn er ook mindere momenten. “Het was pijnlijk om alle studenten hier in Leuven te zien lopen. Zeker toen het crossseizoen van start ging.”

Nu dat achter de rug is kan hij eindelijk de loopschoenen weer aantrekken. “De eerste looppassen waren van korte duur, maar we moeten beginnen bij het begin. Ik loop pijnvrij en dat is toch belangrijk. Ik hoop dan ook snel bij de groep aan te sluiten.”

Als alles volgens schema zou verlopen dan komt de 800m-loper voor het eerst aan de start in de Lotto Crosscup van Rotselaar. Daar zou hij aantreden in de korte cross voor het Vlaamse kampioenschap.