Gisteren werd er stevig gecrost in Tilburg, want daar vond namelijk de Warandeloop plaats. Mats Lunders maakte sinds lang opnieuw zijn opwachtig in een cross met stevige concurrentie. Na een gemiste start kon Lunders toch nog mooi naar een 13de plaats lopen, en dat geeft hem vertrouwen voor het vervolg van het seizoen. Michiel Baetens sprokkelde volgende reactie.

“Ik had mijn start volledig gemist en heb dus veel krachten verspild in het begin”, klonk hij na de finish.” Ik moest helemaal terugkomen maar ik ben wel tevreden. Het was de eerste cross dat ik moest vechten.” Net als vele andere toppers komt Lunders volgende week aan de start in Roeselare, maar hij is niet bezig met het EK. “Ik ben niet bezig met het EK, ik wil gewoon weer beter doen en strijden voor wat ik waar ben. De winter is en blijft een voorbereiding voor een mooie zomer. Ik wil weer een goeie 10.000 meter lopen.”