Veerle Dejaeghere van AVR legde afgelopen zondag beslag op de vijfde plek op het crossgala bij de vrouwen op de Warandeloop in Tilburg. De 42-jarige atlete was daarmee best tevreden, al bleef ze kritisch voor zichzelf. Ze moest echter maar 17 seconden toegeven op Louise Carton, terwijl het verschil op de CrossCup in Mol een halve minuut bedroeg en de cross in Tilburg nog 2km langer was! Wij konden Dejaeghere spreken na haar vijfde stek.

“In tegenstelling tot in Mol heb ik nu geprobeerd om mee te gaan met Louise. Het tempo viel eigenlijk best wel mee, maar Louise had haar wedstrijd duidelijk goed opgebouwd, want naarmate de wedstrijd vorderde, begon ze te versnellen. Daar was ik niet tot in staat en ik maar denken dat het in mijn voordeel was dat het een iets langere cross was. De Spaanse atlete (Aicha Bani, red.) was me voorbijgesneld en ik hoopte haar op het einde nog te remonteren. Daar ben ik helaas niet in geslaagd, maar een vijfde plek is zeker geen schande denk ik”, hijgde Dejaeghere uit.

“Ik had mezelf voorgenomen om na afgelopen winter niet meer aan al te veel crossen deel te nemen, aangezien ik vaak op een ongenaakbare Louise Carton stuitte. Tweede worden is niet echt mijn ding en met Louise heb ik een waardige opvolgster, maar ja het kriebelt wel om wedstrijden te lopen. Zeker na mijn marathon. Na enkele weken rust merkte ik dat mijn conditie erg goed was en een marathon betekent heel veel trainen voor eigenlijk maar enkele wedstrijden. Terwijl ik heel graag wedstrijden loop en net daarom ga ik dus zeker nog enkele crossen lopen. Te beginnen deze zondag met een thuismatch in Roeselare!”, aldus Dejaeghere.

“Verder staan nog enkele crossen bij onze noorderburen zeker op de agenda. Onder meer de Sylvestercross in Soest op 31 december, de Abdijcross in Kerkrade en ook de Mastboscross in Breda staat normaal op de planning. Verder zal ik ook hier en daar wel eens een stratenloopje meepikken”, voegde de Izegemse eraan toe.