Morgen vindt in Tilburg de Warandeloop plaats. De snelle cross net over de Nederlandse grens is de grootste van het jaar bij onze noorderburen, en het deelnemersveld oogt ook sterker dan bijna al onze CrossCups. Het was al weer enkele jaren geleden dat Tilburg niet samen viel met onze selectiecross in Roeselare, maar dit jaar steken weer heel wat van onze toppers de grens over.

Op de lange cross bij de mannen, die de volle tien kilometer bestrijkt, vinden we zowat de hele top van de Belgische en Nederlandse veldloop terug. El Hachimi, Naert, Lunders, De Hondt, De Vulder, Hannes en co bekampen er onder meer Choukoud, Vanderwielen en winnaar in Mol Dennis Licht. Ook enkele degelijke Britten, Duitsers en Oekraïners staan aan de start net als Dame Tasama. Aan Belgische zijde zullen waarschijnlijk alleen Pieter-Jan Hannes en Abdelhadi El Hachimi voorin meestrijden, ook al omdat Koen Naert aangaf nog steeds met conditionele achterstand te kampen door zijn recente knieblessure. Het is overigens opvallend dat het snelle parcours ook de betere stratenlopers aantrekt. Zo zijn ook onze landgenoten Caelen, Brandenbourg, Van Peborgh, Laerte en Duvivier van de partij.

Bij de dames komen onder meer Veerle Dejaeghere, Imana Truyers, Manuela Soccol en Karen Van Proeyen aan de start van het ‘Crossgala’ van maar liefst acht kilometer. Ze bekampen superfavoriete Sifan Hassan, maar ook Hilda Kibet en Miranda Boonstra. Ook hier komt nog mooie tegenstand uit Duitsland, Portugal, Groot-Brittannië, en Polen.

Ook op de korte cross (bv. Jan Van Den Broeck) of bij de junioren (bv. Simon Debognies) gaan enkele van onze betere landgenoten van start. De deelnemerslijsten kan u hier vinden. Lukas Van Assche, Michel Butter en Tom Wiggers zegden intussen wel af.