Twee atleten uit het Antwerpse hebben afgelopen zondag knalprestaties neergezet op de Warandeloop in Tilburg. Bij de scholieren mocht Tim Van De Velde van DUFF het zegegebaar maken. Bij de junioren was de overwinning voor Sebbe Francken van OLSE. Wij legden onze oren te luisteren bij beide winnaars.

Foto: Tomas Sisk

Sebbe Francken werd op de CrossCup in Mol nog zesde op een halve minuut van winnaar Dorian Boulvin. De 19-jarige atleet zakte af naar Tilburg om er minstens even goed te doen.

“Sinds de CrossCup in Mol verliepen de trainingen steeds beter. We zijn ook iets specifieker richting het veldlopen beginnen werken en zelfs bij de zwaardere trainingen kon ik erg goed recupereren. Hier plukte ik vandaag de vruchten van! Ik hoopte om goed te kunnen meedraaien vooraan en ondertussen niet te veel initiatief te hoeven nemen. Na de eerste kleine lus waren er twee koplopers, die uiteindelijk nummer twee en drie zouden worden. Het kloofje dat was ontstaan heb ik zo rustig mogelijk proberen dichtlopen. Het groepje werd groter naarmate de wedstrijd vorderde. Met nog één lange te ronde te gaan voelde ik me best leeg en ik vreesde dat ik wel eens zou kunnen stilvallen. Ik merkte echter dat iedereen het lastig had. Hieruit kon ik wat moed en energie putten om in de technische zone, waar ik steeds de betere was, nog eens alles op alles te zetten. Eenmaal die zone gepasseerd was heb ik geprobeerd mijn tempo zo hoog mogelijk te houden. Dat lukte, al heb ik mijn snelle benen van deze zomer op het einde nog kunnen gebruiken om de Zweedse atleet af te houden”, aldus een dolgelukkige Francken.

“Zondag kom ik aan de start van de CrossCup in Roeselare. Of ik kans maak om mee te gaan naar het EK hangt er een beetje vanaf. Individueel lijkt het me erg moeilijk, maar ik ga mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen en misschien zo een team van junioren te mogen gaan ondersteunen in Toulon-Hyères”, voegde de Belgische kampioen bij de junioren op de 800m er nog aan toe.

Van De Velde ook bij de scholieren ongenaakbaar

De boomstammen in Tilburg waren geen probleem voor de ongenaakbare Van De Velde, die als eerstejaars mocht vieren! - Foto Jasper Jacobs
De boomstammen in Tilburg waren geen probleem voor de ongenaakbare Van De Velde, die als eerstejaars mocht vieren! – Foto: Jasper Jacobs

Een grote groep van AC Duffel trok richting Tilburg om er de Warandeloop te betwisten. Onder hen ook scholier Tim Van De Velde, afgelopen zomer goed voor een resem Belgische records bij de cadetten op onder meer de 1500m steeple en al bijna twee jaar ongeslagen in het veld. Van De Velde kon in Tilburg voor een 3/3 dit seizoen gaan nadat hij al in Bonheiden en de thuismatch in Duffel had gewonnen.

“De start vandaag was behoorlijk snel en daarna heb ik geprobeerd een hoog tempo te ontwikkelen. Niemand leek te kunnen volgen, waardoor ik gewoon niet mocht stilvallen. Dat is vandaag erg goed gelukt en ik ben uitermate tevreden dat ik hier als eerstejaars kan winnen tegen heel wat kleppers van zowel Belgische als Nederlandse bodem. De doelstelling van vandaag was een plaatsje op het podium en het is dan ook des te mooier als je dan kan winnen”, wist de 15-jarige atleet te vertellen.

“Normaal was ik niet van plan om deel te nemen aan de CrossCup, op uitzondering van het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Zondag bind ik echter mijn spikes wel aan in Roeselare. Ik hoop er een strijd te kunnen leveren met Guillaume Grimard die in Mol de beste was. Voor de rest van het seizoen ligt de focus in het veld. Mijn hoofddoelen in het veld blijven om mijn titels van bij de cadetten, zowel de Vlaamse als de Belgische, nu ook bij de scholieren te grijpen. Ik heb ook één afspraak met de Topsporthal in Gent, namelijk het Vlaams kampioenschap AC indoor op de 1500m”, aldus Van De Velde.