Myriam Soumaré hangt voor even de spikes aan de haak. De Française zal in 2015 niet deelnamen aan een wedstrijd. In 2016, het jaar van de Olympische Spelen in Rio De Janeiro, wil Soumaré sterker dan ooit voor de dag komen.

Soumaré voelt zelf aan dat het tijd is om een break in te lassen. “Ik heb rust nodig om terug op volle sterkte terug te komen in 2016”, vertelt ze aan L’Equipe. “Ik heb nood aan een beetje verandering en wil me even focussen om enkele persoonlijke dingen. Ik blijf in contact met mijn trainingspartners en zal het Franse atletiekteam natuurlijk blijven ondersteunen.” De 28-jarige sprintster kende een mooi seizoen. Zo won ze zilver op de 100m en de 4x100m op het EK in Zürich, op de 200m was brons voor haar weggelegd. Na haar rustperiode staat alles opnieuw in het teken van de Olymische Spelen in Rio.