Astrid Verhoeven is zich momenteel aan het voorbereiden op het veldloopseizoen. Gisteren verscheen ze niet aan de start van de Lotto CrossCup-manche in Mol, haar eerste wedstrijd staat pas over een week op de agenda, in Deinze.

De atlete die onder Bart Blommaert en Stijn Lintermans traint, richt haar pijlen deze winter op het EK veldlopen in Samokov. Daarvoor moet ze zich over drie weken in Roeselare natuurlijk eerst nog plaatsen, maar de trainingen doen alvast het beste verhopen. Afgelopen weekend kwam de regionale zender Ring TV naar Liedekerke voor een gesprek met de beloftevolle afstandsloopster. Net als bij Jeroen D’hoedt, vielen ook bij Astrid Verhoeven de magische woorden ‘Olympische Spelen’. Die over twee jaar, in Rio de Janeiro, komen wellicht nog wat te vroeg, maar in 2020 in Tokio wil Verhoeven absoluut van de partij zijn. Intussen doet ze er alles aan om progressie te boeken om alsmaar dichter bij haar objectief te komen.

De reportage van Ring TV is hier te bekijken.