Afgelopen weekend vond in het Marokkaanse Marrakech de vierjaarlijkse IAAF Continental Cup plaats. Het Europese team – zonder landgenoten – won met overmacht.

Team Europe schreef niet minder dan zes nummers op zaterdag en tien op zondag op hun conto. Met 447.5 punten haalden ze het ruim voor Amerika (390pt), Afrika (339pt) en Azië (257.5pt). Zondag was het ook het dagje van de Franse atleten. Zij schreven drie individuele nummers op hun naam. Renaud Lavillenie, Europese teamkapitein, klaarde 5m80 in het polsstokspringen. Ook zijn landgenoten Benjamin Compaoré (hinkstapspringen) en Eloyse Lesueur (ver) gingen met de volle buit lopen.

Ook de Nederlandse Dafne Schippers viel opnieuw op. Na een derde plaatse op de 100m op zaterdag, won ze de 200m op zondag. Ook de tot Nederlandse genaturaliseerde Sifan Hassan toonde haar snelle benen op de 1500m.

Verder opvallend was onder meer het Britse record voor Tiffany Porter op de 100m horden (12″51).

Bekijk alle uitslagen hier.