Polsstokker Renaud Lavillenie heeft een bijzonder jaar achter de rug. Met het wereldindoorrecord en een derde opeenvolgende gouden medaille op het EK kon de Fransman op niet veel meer hopen. Het levert hem meteen het kapiteinsschap op op de IAAF Continental Cup in Marrakesh dit weekend. Voor Team Europa doen helaas geen Belgen mee.

Renaud Lavillenie hoopt in Marrakesh alsnog boven de 6m00 uit te komen. Met 5m93 op de Memorial Van Damme is hij weliswaar ranglijstaanvoerder dit jaar, maar met zijn 6m16 indoor in gedachten, moet het Franse fenomeen nog marge hebben. Bovendien wordt van Lavillenie niet minder dan de volle buit aan punten voor Europa verwacht. Behalve de wereldtitel is winst op de Continental Cup eveneens een leemte op zijn rijke palmares. “Ik ben nog steeds in goede doen, dus ik heb nog hoge verwachtingen voor Marrakesh”, aldus Lavillenie die na Brussel niet alleen met dag-, maar ook met eindwinst in de Diamond League ging lopen.

De IAAF Continental Cup is een tweedaagse competitie tussen de verschillende werelddelen, vergelijkbaar met interclub- of interland-competities. Hoewel Bashir Abdi, vierde op het EK, aanvankelijk geselecteerd was op de 5000m, moest de Gentenaar afzeggen met een blessure. Op die manier komen dit weekend geen landgenoten in actie in de Marrokaanse grootstad.